Korkan Muhabbet Kuşu Nasıl Sakinleştirilir?
Korkan Muhabbet Kuşu Nasıl Sakinleştirilir? Evde muhabbet kuşu bakarken onların dilinden anlamak önemlidir. Hangi hareketlerinin ne manaya geldiğini bilmek kuşun daha sağlıklı ve konforlu olmasını destekler. İlk defa kuş alanların öncelikle korkan muhabbet kuşu nasıl sakinleştirilir sorusuna yanıt aramaları gerekir. Genellikle bu hayvanlar yabancı bir ortama girdiklerinde ya da yeni birini gördüklerinde korkarak kafeslerinde bir köşeye saklanırlar. Bu tür durumlarda hayvanın üzerine gitmek yerine onu sakin bırakmak gerekir. Öncelikle muhabbet kuşunun kendini güvende hissetmesi gerekir. Aksi halde korku hali uzun süre devam edecektir. Her kuşun özellikleri farklı olacağından biri korkuyu çabuk atlatırken diğer için bu süre biraz daha uzun olabilir.
Muhabbet Kuşu Nasıl Sakinleştirilir?
Muhabbet kuşlarının korkmadığının ve kendini rahat hissettiğinin en önemli işareti sahibinin parmağına konmasıdır. Sahibini görünce kaçmıyorsa artık kuş rahat demektir. Kuşu bu davranışa alıştırmak için parmağa geldiğinde ya da kafesinin içinde serbestken el ile biraz kuş yemi verilebilir. Yemler kuş için iyi bir teşvik olacaktır.
Muhabbet kuşu nasıl sakinleştirilir diye bakıldığında kendisini endişeli hissettiği durumları ortadan kaldırmak gerekir. Bu amaçla kafesi rahatlatıcı bir ortama yerleştirilmelidir. Kafes etrafından yeterli hava akışı olmalı ve kafes ışık almalıdır. Kafes dışına çıktığında da aynı güvenli ortamı sağlamaya özen gösterilmelidir. Bu tür ortamlarda kuş kafesin köşesine sinmiyorsa, donup kalmıyorsa ya da hızlı hızlı nefes alıp vermiyorsa korkmamış demektir.
Muhabbet Kuşu Neden Korkar?
Muhabbet kuşu sakinleştirme bilgilerine sahip olan kişiler için kuş bakmak biraz daha kolay olacaktır. Kuşun sakin olması için yuvasının çok aydınlık ya da çok karanlık olmaması gerekir. Gerekli hallerde yuvası yeniden yapılandırılmalıdır. Kuşlar sosyal canlılar olduğundan onunla mümkün olduğunca fazla vakit geçirilmeli ve kişiye alışması sağlanmalıdır. Daha fazla vakit geçirmek kişiye güven duymasını tetikleyecektir.
Muhabbet kuşu neden korkar diye araştırıldığında çoğunlukla aniden gelen yüksek sesler ile irkildikleri görülür. Sessizlik halindeyken telefon çalması, yüksekten cisim düşmesi, sirenler, kapı çarpması, alarmlar korkmalarına neden olur. Bu tür durumlarda ani hareket yapılmaması tavsiye edilir.
Muhabbet Kuşum Benden Korkuyor
Muhabbet kuşları hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bakımında dikkatli davranmak gerekir. Eğer kuşlar strese girerlerse hastalanma olasılıkları yüksektir. Bu tür durumlarda saklanma, ısırma, daha fazla ses çıkarma, ötmeme, çığlık atma, tüy yolma, iştahsızlık ve yumurtasını kırma gibi belirtiler gösterebilirler. Muhabbet kuşum benden korkuyor denilen hallerde kuşlar kaç ya da savaş tepkileri verirler.
Muhabbet kuşlarını mutlu etmek için doğru şekilde beslenmeleri sağlanmalıdır. Yavru olan kuşlar gerekirse el ile beslenmeli, uyku saatleri dikkate alınmalıdır. Uyku sırasında etraftaki ses ve hareketlerden etkilenmemeleri için kafeslerinin üzeri örtülebilir. Kafesin içerisinde ona oynayacağı küçük oyuncaklar bırakılmalıdır. Özellikle salıncaklar kuş kafeslerinin olmazsa olmazları arasındadır.
Korkan Muhabbet Kuşu Nasıl Eğitilir?
Sakin bir ortam yaratmak korkan muhabbet kuşu nasıl eğitilir sorusuna verilecek ilk yanıttır. Çünkü kuşlar hareketli ve gürültülü olan ortamları sevmezler. Kuşla zaman geçirmek onu eğitmenin en etkili yollarından biridir. Bu sayede sahibine alışması daha kolay olacaktır. Kuşlar ödüllendirildiklerinde eğitilmeleri kolay olacaktır. Bunun için onların sevebileceği yiyecekler kullanmalısınız. Özellikle marul yemekten çok zevk aldıkları söylenir. Hafif ıslak bırakılan bir marul yaprağı muhabbet kuşu için eğlenceli bir oyuncak haline dönüşebilir.
Geceleri hariç kafesin kapağını açık tutmak muhabbet kuşu için rahat bir ortam oluşturacaktır. Kafes açıkken tatlı dokunuşlar ile kuşu sevmeye çalışmak zamanla sevgi gösterisi haline dönüşecektir. Eğer bu sırada kuş kendini geri çekerse sevmekte ısrarcı olunmamalıdır.
Korkak Muhabbet Kuşu Nasıl Eğitilir?
Muhabbet kuşunu sahibine ve ortamına alıştırmak için farklı yöntemler denenebilir. Öncelikle kafesin konumu iyi belirlenmeli, ferah ve pencereye yakın bir yere koyulmalıdır. Yerinin sık sık değiştirilmesi kuş açısından olumlu olmayacaktır. Kafes hareketliliğin fazla olduğu bir odaya koyulmalıdır. Çünkü muhabbet kuşları sosyalliği sevmeleri ile bilinirler.
Kafes içi aktiviteler kuşlar için oldukça caziptir. Aynalar, salıncaklar, çanlar kafesin içine yerleştirildiğinde kuşların mutlu oldukları görülecektir. Kuşun bakımı düzenli olarak yapılmalı ve onların da ilgiye muhtaç olduğu unutulmamalıdır. Korkak muhabbet kuşu nasıl eğitilir diye bakıldığında bunun yolunun sıkı bir iletişimden geçtiği görülecektir.
Arının Eve Yuva Yapması Ne Anlama Gelir?
Sol Ayağın Kaşınması Ne Anlama Gelir?